04 de juny 2011

LLUÏSA CUNILLÉ, CARTA BLANCA


La pajarera
Autoria i direcció: Lluïsa Cunillé
Direcció musical: Xavier Albertí
Teatre Lliure de Gràcia

El director del Teatre Lliure, Àlex Rigola, abans de deixar el càrrec a les mans del reusenc Lluís Pasqual, ha donat carta blanca a la multipremiada dramaturga Lluïsa Cunillé, autora resident d'aquest teatre, per tal que faci un espectacle sorpresa.
Fem confiança al gust de Rigola i de Cunillé. Els espectadors no sabem què és el que ha preparat l'autora per a l'ocasió i al vestíbul no hi ha programes de mà (els reparteixen al final de la funció.)
La pajarera. L'espectacle musical que hem vist es titula La pajarera. Quatre músics en escena i la soprano i actriu María Hinojosa han fet un repàs de les varietats i del cafè-concert, des de finals del s. XIX fins al primer terç del s. XX. L'espectacle i la relació entre els músics i la cantant respira veritat. La interrelació de María Hinojosa amb el públic, tal com s'acostumava a fer en alguns locals del Paral·lel,  ha estat molt ben acollida.  En tot l'espectacle s'hi veu la mà de Xavier Albertí, el director musical, que també sap el que es pesca.