Sala d'Exposicions La Pedrera. Obra Social CXCatalunyaCaixa
Chair Apollinaire, 1996. Jana Sterbak
Una butaca-carn natural (ara els filets ja són secs i no fan mala olor!), de Jana Sterbak i una taula ben parada per a un condemnat a garrot vil, de Joan Brossa, es troben a tocar d'obres de Dalí, de Picasso, de Magritte, de Barceló... a la Sala d'Exposicions de La Pedrera. S'hi mostren els aliments com a tema o com a matèria de creativitat en l'àmbit pictòric i en l'escultòric, a través de 130 obres de 76 artistes.
Els aliments van ser un tema recurrent en l'obra dels pintors flamencs i llombards del segle XVI; durant el segle següent la natura morta es va consolidar com a gènere autònom a Holanda. Les avantguardes artístiques del segle XX van revisar i recuperar les imatges de menjar proporcionant experiències estètiques i sensorials inusuals. A partir dels anys seixanta unes noves estratègies expressives han servit per mostrar la cuina com a espai imaginatiu i els aliments reals com a material de creació. A la dècada dels setanta, uns quants restaurants van desenvolupar projectes participatius del públic i utilitzaven el propi restaurant com a laboratori o taller d'investigació artística. Les propostes de Ferran Adrià i la cuina d'El Bulli han emocionat creadors d'altres disciplines i n'han desvetllat diàlegs molt productius.
Crítica de l'àlbum El mag dels fogons.
Andreu Sotorra per a «Time Out Barcelona»