19 de juny 2011

FEM I FAREM CORAL


Fem coral, concert de cloenda de final de curs.
Reus, Pavelló Olímpic, 8 de juny de 2011
foto: Diari Més /Olivia Molet


L'Àrea d'Educació i Formació de l'Ajuntament de Reus ha coordinat durant tretze any el programa educatiu Fem coral, una activitat oberta a l'alumnat de primària de Reus i comarca. L'objectiu és fomentar l'aprenentatge de la música i el cant coral com a element d'integració social.
M'arriba informació diversa del concert de cloenda de final de curs que va tenir lloc al Pavelló Olímpic (8 de juny), on es van aplegar més de 700 escolars de 18 escoles. S'hi va presentar la cantata Mediterrània, amb música d'Anton Colom, adaptada del text escrit per Eduard López, i amb la narració oral d'Àngels Gutiérrez. Van ser acompanyats per l'orquestra de grau professional de l'Escola de Música del Centre de Lectura. Professorat de música de les escoles, famílies i escolars... tots en parlen satisfets, amb l'autoestima de qui sap que ha treballat a consciència.
A banda d'escoles de la capital del Baix Camp, en aquesta edició només hi va haver una única representació dels altres vint-i-set municipis del Baix Camp, concretada en dues escoles de la Selva del Camp. O sigui que amb tretze edicions no s'ha aconseguit que s'hi afegís la sinèrgia d'escoles dels diferents pobles de la comarca. Caldrà aprofundir aquest aspecte en les properes edicions. Ho dic perquè crec que hi ha d'haver properes edicions. Fem coral és una iniciativa admirable, amb el valor afegit de la no competitivitat i no em vull creure el rumor que diu que el nou govern de l'Ajuntament de Reus —governant amb el partit que va posar de genolls l'Estatut davant del Tribunal Constitucional— es replantegi no continuar aquesta festa de la música i la convivència.