21 de juny 2011

ENSAÏMADES DE BARCELONA

Ensaïmada de Forn de pa Mistral, de Barcelona.

A Barcelona hi ha diversos establiments que venen ensaïmades arribades cada dia de Mallorca (al supermercat del Corte Inglés, posem per cas.) També aquí se n'elaboren de boníssimes, i fins i tot les reparteixen a domicili. Per exemple al Forn de pa Mistral, de la Ronda Sant Antoni, 96 i Torres i Amat, 7. Les claus de la cinquena generació de la família Bertran que regenta el forn de pa: una massa feta amb llard de qualitat, el punt just de flonjor, una crosta finíssima, lleugerament cruixent, poc enfarinada de sucre llustre.  En fan de farcides de cabell d'àngel, de xocolata, de sobrassada i de massapà. N'hi podem trobar de mida  mini, de mida individual i de gegants, com les típiques de Mallorca. Pel meu gust, no cal que estiguin farcides. Amb farciment o sense, les ensaïmades del forn de pa Mistral s'adrecen a paladars exigents.

Forn de pa Mistral, un dels aparadors de Torres i Amat, 7 i logo