06 de desembre 2009

La gran llibreria digital

S'acaba de donar a conèixer el portal Leqtor.com, una gran distribuïdora de llibres electrònics amb un catàleg que s’inicia amb cinc-cents títols en català i castellà, i el compromís d'entrar-ne 200 més per setmana. Els responsables de la iniciativa calculen que la demanda farà que n'hi hagi un milió de disponibles el 2012.
Les novetats són, d'una banda, un aparell lector molt lleuger amb una gran capacitat de memòria. De l'altra, els continguts. S’han adherit a la iniciativa totes les editorials del Grup 62, les d’Ara Llibres, RBA-La Magrana, Pagès, de Lleida, Molino, entre d'atres.
Com a promoció de la sortida al mercat del producte, l’aparell lector i quatre llibres a escollir valen 199 euros. Els primers distribuïdors abans de Nadal són el mateix portal Leqtor.com, El Corte Inglés, FNAC i Abacus.
Els responsables de la iniciativa han iniciat negociacions amb la Biblioteca Nacional d’Espanya perquè els clients de Leqtor puguin descarregar-se de franc una selecció de títols. També mantenen converses amb la Generalitat de Catalunya per instal·lar lectors a la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya.
La lectura de ficció en format digital és imparable.