11 de desembre 2009

Circ Raluy, d'estrena

Aquesta nit assistim a l'estrena d'El viatge, el nou espectacle del Circ Raluy. Avui, la família Raluy ho estrena tot. Començant per la carpa, continuant pel vestuari, uns quants números i l'estructura argumental basada en la música i l'ambientació dels països on va actuar l'avi fundador de la nissaga dels Raluy.
Els carruatges romàntics ben conservats on viuen els Raluy fan d'antesala a la carpa. A la pista hi actua la nissaga Raluy al complet: el mestre de cerimònies i director de l'espectacle, Carlos Raluy; Lluïset Raluy, el pallasso enigmàtic de gran presència escènica, acompanyat en el gag del cuc per Francis Raluy. Al hula-hop, la Rosa Raluy; a les anelles d'altura, la Louisa Raluy. L'equilibrista al monocicle és la Niedziela Swider Raluy de setze anys, que actua per primer cop amb la seva germana de catorze anys, l'Emily.
El públic de totes les edats celebrem les intervencions del clown portuguès Sandro. La seva funció és entretenir el públic en els espais de temps mort, entre una atracció i l'altra. Ho aconsegueix sense paraules amb accions planeres que són més que un interludi a les mans d'aquest personatge que canta, balla, fa jocs malabars. I fa riure. Els números de tota la companyia estan molt ben realitzats: la bàscula, les cintes elàstiques, el corprenedor número de llençament de ganivets i destrals. L'espectacle que enguany presenta el Circ Raluy torna a ser un viatge per l'emoció i la poesia. A tocar del mar, al Moll de la Fusta, fins al 10 de gener.