![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTeFjyJuWMj43yRwt2kI0zP3oFMFV5xp1teL2h40AJ8EzmcrKeyrJgQ44IUb_4ZqGh2KszUuwmX8AgcFrq1E8Kvw0Dar8jonPfzDSm6bAUejz_k_bOS8v5Qy6X2aTu3jLFTbfNby2sg5iT/s200/cireres+pastor.jpg)
Ens va sorprendre l'escampall de fruits madurs al sotabosc de davant de la font de la Vilamanya, on ahir vam anar a passejar aprofitant una treva del xim-xim. Eren cireres d'arboç. No recordàvem que ara n'és el temps. En arribar a casa he posat a macerar les cireres (175 g) amb el sucre (la meitat del pes de les cireres) i unes gotes de llimona. Aquest matí he triturat la barreja i hi he afegit una cullerada d'aigua. Després l'he passada pel colador de reixeta fina amb l'objectiu de separar-ne el granulat. L'he cuita a foc mitjà durant un quart: melmelada de luxe per a l'esmorzar de Nadal.