14 de desembre 2009

Pat i Stan

Pat i Stan són els protagonistes d'una sèrie de dibuixos animats de producció francesa, de la qual és autor Pierre Coffin. Pat és un hipopòtam enjogassat que li agrada aixecar la camisa al seu amic Stanly, un gos setciències, que fa contínues dissertacions filosòfiques al seu amic. No poden passar un sense l'altre i amb qualsevol cosa fan un enrenou considerable.
La xarxa va plena de vídeos on Stan balla la cançó que Pat canta (The Lion Sleeps Tonight, de Salomon Linda, basada en una cançó popular africana, duta a l'èxit el 1961 pel grup The Tokens i incorporada al musical El rei lleó, de Disney.) També es troben en línia altres vídeos divertidíssims on la parella interpreta estàndards en diverses llengües.
La sèrie Pat i Stan té una audiència espectacular a les televisions de tot Europa, a Amèrica Llatina, a Corea del Sud, a Indonèsia, a Israel i a Sud-àfrica. Aquí es pot veure al Canal Super 3. Per poc que es pugui, recomano escoltar-la en el francès original. És un prodigi de ritme i d'expressivitat. De dilluns a divendres a les 18:30 h.