13 de desembre 2009

Cabaret literari

Avui, diumenge, la Companyia Dei Furbi presenta Asufre a les set del vespre. A l'escenari del Teatre Tantarantana, hi ha quatre actors que canten o quatre cantants que actuen, tant és. Situats a l'ultramón infernal, ballen, canten, declamen i parodien textos, amb tot de recursos humorístics. El fet que els quatre intèrprets portin gavardina curta negra, ensenyin les cames nues i portin unes llampants sabates vermelles de taló d'agulla, defineix el to de cabaret d'aquesta obra.
Alguns dels textos de referència són: La Divina Comèdia, "Infern", de Dant; A porta tancada, de Sartre; Misteri, d'Strindberg; El procés, de Kafka; El Doctor Faust, de Marlowe; Fausto, de Goethe. Tot plegat combinat amb dites populars, rap i fragments musicals, com ara Money, money, Bye, bye, life o La primavera, de Vivaldi.
Quan sortim del Tantarantana, tots els comerços tenen les portes obertes, encara. La instal·lació provisional dels Encants del Mercat de Sant Antoni també és oberta i molta gent que va de retirada cap a la zona del Paral·lel s'hi passeja aprofitant-ne l'escalfor. No compra ningú. Els paradistes ja fa estona que han plegat el gènere. S'han perdut Asufre.