La primera recepta me la va facilitar la Carmina M. i, previsora, me la va fer arribar acompanyada d'un tros de pastís com a demostració de com havia de quedar. Després ella hi ha anat afegint exquisideses i jo troballes d'aquí i d'allà. De moment, tenim establerta la recepta si fa no fa així:
4 iogurts naturals
4 ous
3 cullerades soperes de Maizena
3 cullerades soperes de sucre
Ratlladura de llimona i de taronja
200 g galetes maria i 150 g mantega fosa per fer el fons
Preescalfem el forn a 180ºC. Barregem tots els ingredients amb el túrmix i els aboquem al motlle on haurem dipositat el fons (opcional) de les galetes maries trinxades barrejades amb la mantega fosa. Courem la pasta al forn uns 50 minuts a foc mitjà-baix. Els darrers 5 minuts daurarem el pastís de damunt amb el grill. Per tal que no baixi la pasta, no traiem el pastís del forn fins passada una bona estona després d'haver-lo apagat. Tot i que per conservar-lo és millor tenir-lo a la nevera, el gust millora si en traiem les porcions que calgui una bona estona abans de menjar-lo.
No hi ha cap secret que tard o d'hora no sigui revelat.
MATEU 10, 26
MATEU 10, 26