05 de juliol 2010

MILLOR QUE NOU


Al carrer Floridablanca, 132, hi ha un talleret ple de gent a qualsevol hora. N'agafo un fulletó de propaganda i llegeixo:  "Allargar la vida dels objectes reparant-los o posant-los a punt estalvia residus i diners." És lògic que en èpoques de crisi com l'actual els ciutadans tornin a posar mitges soles a les sabates o es renovin el vestuari a casa. Que apostin, en fi, a adobar les coses en comptes de llençar-les. Però ¿què hi fan en aquest talleret? Es tracta de l'espai de la campanya «Millor que nou! Reparat» de l'Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya. Aquí els ciutadans reben assessorament  tècnic per autoreparar o posar a punt aparells espatllats, fins i tot hi troben les eines necessàries per dur-ho a terme. 
A més d'aquest servei d'assessorament a «Millor que nou! Reparat» hi ha programats, amb caràcter gratuït, uns tallers monogràfics  de fusteria, bricolage, electrònica, costura i reparació equips informàtics. I també una sèrie de tallers més específics (amb inscripció prèvia) que comencen aquests dies, com per exemple: joguines amb materials reciclats, tapiceria domèstica, reparació i manteniment de bicicletes, etc.
A l'enllaç d'informació de la campanya trobareu llistes amb les dades i els espais dels mercats d'intercanvi. I també molts enllaços amb xarxes comunitàries.



El que ofega no és la capbussada sinó el fet 
de romandre sota l’aigua (el guerrer fa servir les seves 
forces per sortir de la situació en què es troba.)
PAULO COELHO. Manual del guerrer de la llum