22 de juliol 2010

TORONTOS AMB ÀNIMA DE REUS

Toronto.  Foto: © Paüls

El refrany queda confirmat un any més: "Per santa Magdalena, l'avellana és plena." Les avellanes de Reus es venen a Veneçuela i són l'ànima dels torontos. Però, ¿què són els torontos? Me n'informo. Els torontos són uns bombons elaborats amb una avellana de Reus torrada recoberta amb l'emulsió de sucre, licor de cacau, mantega de cacau, llet en pols, farina de blat, lecitina, sal, vainillina. Des de l'any 1988, aquest bombó tan popular a Veneçuela, el comercialitza l'empresa Nestlé, que va comprar el Grupo Savoy. Es presenta en capsa de 36 unitats i en bossa de 125 grams (13 bombons). Han anat sortint noves presentacions i noves varietats: Toronto Mokaccino, Toronto Nevado (amb xocolata blanca.) Per la informació que n'he pogut aconseguir, sembla que el toronto és la llaminadura nacional de Veneçuela i porta, en totes les varietats, una avellana de Reus. A Veneçuela,  saben el que és bo.

Segons la publicitat,  els veneçolans i les veneçolanes 
es declaren regalant torontos (amb ànima de Reus!)