02 de gener 2024

SÈRIE 'THE WALK-IN'

The Walk-In. Regne Unit, 2023
Direcció: Paul Andrew Williams i Jeff Pope

La sèrie recrea la història real de Matthew Collins, un neonazi penedit que va passar la joventut com una peça clau de l'extrema dreta racista i feixista britànica. Protagonitzat per l'actor Stephen Grahan. Impecable.
Collins dirigeix l'organització benèfica Hope Not Hate i ha publicat diversos libres explicant la seva experiència. Precisament, Nazi Terrorist: The Story of National Action ha estat la base argumental de la sèrie. Comença en una sala plena d'estudiants on Collins imparteix una conferència sobre el problema del terrorisme i l'extremisme blancs al Regne Unit. Aviat fa saber a l'auditori que ell mateix va formar part d'una banda neonazi que ara posa preu al seu cap perquè el considera un traïdor. S'esmenten referències directes sobre l'assassinat a plena llum del dia de la diputada britànica Jo Cox. El 2017 amb la col·laboració d'un delator infiltrat a la banda va aconseguir frustrar l'assassint de la tiputada Rossie Cooper. 
Una sèrie inquietant que utilitza un realime discret, que atrapa en contrast amb l'amenaça real a què està sotmès qui lluita contra el feixisme. Filmin. 5 capítols de tres quarts. 9/10