26 de desembre 2021

'TOTES LES BÈSTIES PETITES I GROSSES', ESPECIAL NADAL

Totes les bèsties petites i grosses. Nadal 1939
Direcció: Andy Hay. Regne Unit, 2021

Totes les bèsties petites i grosses . Nadal 1938
Direcció: Andy Hay. Regne Unit, 2020
Estrena en exclusiva a Filmin del capítol especial de Nadal 2021 de Totes les bèsties petites i grosses, la sèrie més tendra i divertida que hem vist en aquests darrers dos anys. Comparteix to amb el capítol de 2020, amb animals i propietaris que reclamen l'assistència dels veterinaris protagonistes que treballen a les valls de Yorkshire.  A la de l'any passsat,  James Herriot es preparava per anar a Glasgow a dinar amb els pares per Nadal, però retardava la sortida perquè havia d'assistir el part de la gossa d'un mas. A casa del veterinari titular tenien la festa a punt amb invitats de la comunitat, però James no estava per festes perquè la seva estimada Helen es casava amb un promès de conveniència. 
El capítol d'enguany —Nadal de 1939—segueix la trama de la sèrie acabada d'estrenar, l'Helen i el James ja són parella, però debaten on viuran un cop casats.  La senyora Hall els espera a dinar, però també els esperen a la granja de la Hellen. La jove parella no vol decebre ningú, però volen estar junts. Salven la festa, amb més participants que no preveien. Desenllaç feliç i obert. La 2a Guerra Mundial és a punt de tenir el Regne Unit per escenari, però, avui, la senyora Hall, encara que hagi vist un avió militar, calla.
Paint el dinar amb el somriure instal·lat als llavis des de la primera escena, amb el mocador a punt. 10/10
La sèrie és l'adaptació dels llibres de memòries del veterinari i escriptor Alfred Wight, que usava el pseudònim de James Herriot, Totes les bèsties, petites i grosses I i II (Viena Edicions). 
Vegeu ressenya i tràiler de la sèrie: