03 de gener 2024

'TOTES LES BÈSTIES PETITES I GROSSES', ESPECIALS NADAL

Totes les bèsties petites i grosses. Nadal 1939
Direcció: Andy Hay. Regne Unit, 2021

Totes les bèsties petites i grosses . Nadal 1938
Direcció: Andy Hay. Regne Unit, 2020
Estrena en exclusiva a Filmin dels capítol especials de Nadal de Totes les bèsties petites i grosses, la sèrie més tendra i divertida que hem vist en aquests darrers anys. Animals i propietaris reclamen l'assistència dels veterinaris protagonistes que treballen a les valls de Yorkshire.
Capítol especial Nadal 2020. Nadal de 1938: James Herriot es preparava per anar a Glasgow a dinar amb els pares, però retardava la sortida perquè havia d'assistir el part de la gossa d'un mas. A casa del veterinari titular tenien la festa a punt amb invitats de la comunitat, però James no està per festes perquè la seva estimada Helen es casa amb un promès de conveniència.
Capítol especial Nadal 2021. Nadal de 1939: la Helen i el James ja són parella i debaten on viuran un cop casats. La senyora Hall els espera a dinar, però també els esperen a la granja de la Hellen. La jove parella volen estar junts. Salven la festa, amb més participants que no preveien. La 2a Guerra Mundial és a punt de tenir el Regne Unit per escenari, però, avui, la senyora Hall, encara que hagi vist un avió militar, calla.
Capítol especial Nadal 2022. Nadal de 1940: James i Tristan valoren si allistar-se a l'exèrcit. El James viu abatut pel sentiment de culpa per veure a altres homes marxar a la guerra, i el Tristan vol demostrar la seva vàlua al camp de batalla.
Capítol especial Nadal 2023. Nadal 1941: James és aquarterat a l'exèrcit de l'aire. Aviat comandarà bombarders. Se n'escapa, sortint de polissó en un camió, perquè només pensa en la Helen que ha sortit de comptes. L'enxampa el jove comandant del quarter, el fa recular després d'una severa reflexió sobre la deserció i la responsabilitat del moment. Al final, el mateix comandant li dona dos dies de permís i el porta amb el seu cotxe amb la Helen i la criatura.

La sèrie és l'adaptació dels llibres de memòries del veterinari i escriptor Alfred Wight, que usava el pseudònim de James Herriot, Totes les bèsties, petites i grosses I i II (Viena Edicions).  
 

Vegeu ressenya i tràiler de la sèrie: