04 de gener 2024

EXPOSICIÓ 'MIRÓ-PICASSO'

L'exposició Miró-Picasso és un projecte conjunt i únic de la Fundació Joan Miró i del Museu Picasso de Barcelona que té lloc de manera simultània a les dues institucions. Joan Miró i Pablo Picasso, que van mantenir una estreta amistat durant més de cinquanta anys, van triar Barcelona per llegar-hi la seva obra en forma de centres d'art monogràfics.
Des de la primera trobada a Barcelona el 1917, va sorgir entre ells una relació d'amistat, de respecte i d'admiració. Ambdós compartien passió per la poesia i interès per les arts escèniques i la cultura popular. Un i l'altre van transformar amb veu pròpia la pintura, la ceràmica i l'escultura del segle XX amb una intensitat plàstica sense precedents.
L'exposició s'organitza entorn a set grans eixos cronològics i temàtics i reuneix un conjunt de més de 250 obres (entre les quals, La masia, de Miró, que es conserva a la National Gallery of Art de Washington) procedents de col·leccions públiques i privades de tot el món. Les obres estableixen un diàleg entre dos artistes que van compartir molts moments transcendents en els seves carreres.   
Miró-Picasso s'emmarca dins dels actes de la «Celebració Picasso 1973-2023», que comprèn un total de 50 exposicions dedicades a Picasso arreu del món, inaugurades entre la tardor de 2023 i la primavera de 2024.
A la Fundació Joan Miró i al Museu Picasso de Barcelona. Fins al 25 de febrer