02 de novembre 2009

Bollywood, Love Story


"Bona nit, Barcelona!', diu el mestre de cerimònies (un sutradhar en la tradició índia) en començar l'espectacle Bollywood. Love Story. A Musical, al Teatre Victòria. Aquest musical es basa en les creacions cinematogràfiques de la productora Teamwork Films, de Nova Delhi.
Una trentena d'intèrprets, entre cantants i ballarins, irradien energia a l'escenari colorista i vibrant. Tipus humans de totes les alçades i complexions. Tres músics en escena i una banda sonora orquestral enllaunada amb estàndars de cinema de diferents èpoques.
El fil argumental que lliga les peces musicals és finíssim per aquesta història d'amor, a mode de Romeu i Julieta, però que acaba bé, com ja és habitual en les pel·lícules bollywoodianes. L'espectacle comença amb una invocació al déu Ganesha, el Senyor de l'Èxit i el destructor dels mals en la mitologia hindú. La coreografia barreja danses tradicionals índies, amb el break-dance, el ballet, el cabaret, el rock, la dansa flamenca, la disco, la moderna i el jazz. Hi ha algunes peces originals del compositor Ah Rahman, oscaritzat per la banda sonora de la pel·lícula Slumdog Millionaire. L'espectacle es clou amb la celebració d'una boda a l'estil tradicional hindú. El dia de l'estrena (29.X.2009) els intèrprets van baixar a platea i van fer partíceps els espectadors, traient-nos a ballar i oferint-nos regals.