06 d’abril 2024

'FASHION FREAK SHOW', AL COLISEUM

Fashion Freak Show. Creador, autor i dissenyador
de vestuari: Jean Paul Gaultier.
Coreografia: Marion Motin.
Teatre Coliseum, Barcelona

Amb l'espectacle Fashion Freak Show, el dissenyador de vestuari i joieria Jean Paul Gaultier aconsegueix que les seves creacions surtin de les desfilades d'alta costura tot invitant els espectadors a entrar en el seu món de poesia i màgia exuberant. 
 
 
En format cabaret, davant d'una gegantina paret de vídeos, un elenc magnífic d'actors, ballarins i artistes de circ interpreten personalitats apasionades i descarades.  El fil conductor és la biografia de l'autor, des que d'infant a l'escola el castigaven perquè dibuixava a tothora fins a les darreres desfilades després de cinquanta anys de dedicació a la moda. No hi falta el vestuari de cotilla i sostenidors cònics per a Madonna, repetit fins i tot en ossos gegants de peluix. I molts altres models reconeixibles, fins a tres-cents.  Gaultier congria una festa espaterrant amb missatge "La bellesa és en tot tipus de cossos", idea que es materialitza en oficiants de diversa tipologia externa. Amb una narrativitat mínima però efectiva, van succeint-se els èxits del dissenyador al costat de persones clau que l'han acompanyat tant en l'àmbit privat com en àmbit l'artístic més conegut pel gran públic. Els moments més emotius giren a l'entorn de l'amor de Francis i la mort per sida del company.
 

Gaultier es comunica a través de les seves creacions en aquesta passarel·la singular que ha presentat abans de Barcelona en escenaris de París, de Londres i al Japó. Espectacle majoritàriament en anglès. 9/10

Llegiu-ne la crítica d'Andreu Sotorra a «Clip de Teatre»

*

Extracte de la crítica en àudio al canal SPOTIFY