19 d’abril 2024

EXPOSICIÓ 'TERESA LLORACH: EL REUS DE DOMÈNECH I MONTANER'

Les obres de dibuix i d’aquarel·la de Teresa Llorach que es presenten al públic van ser executades amb la finalitat d’il·lustrar el llibre Lluís Domènech i Montaner a Reus. Tres mirades, del qual també som autores Carme Puyol i jo mateixa. Ens vam aplegar tres dones d’àmbits professionals diferents i vam trobar en les obres de Domènech i Montaner a Reus el nexe que ens va unir per endegar aquesta publicació que va ser editada per la Cambra de la Propietat Urbana de Reus en ocasió de l’Any Domènech i Montaner (2023).
A l’hora d’abordar les 10 obres que l’arquitecte modernista va projectar a Reus, Teresa Llorach va fer una reflexió particular per a cadascuna.Va fer obres de composicions equilibrades, que ens donen perspectives generals, però també interiors i detalls (un plafó ceràmic, un capitell, un vitrall, una escultura, un esgrafiat) que la seva mirada intensa ha portat sobre el paper amb llenguatge propis: cromatisme suau, aquarel·les de colors delicats que combina amb la línia amb llapis de grafit per als detalls. I quan l'artista interpreta els relats creats per a cada projecte de Domènech i Montaner, transmet la idea amb una sola imatge.Imagina l’escena en el temps històric en què succeeix i la plasma en l’espai que li és més inspirador de cada edifici. Un conjunt de dibuixos i pintures exquisides realitzades amb maduresa creativa i excel·lència formal.
Tot i que en el llibre Lluís Domènech i Montaner a Reus. Tres mirades les aquarel·les estan molt ben reproduïdes, poder gaudir-ne dels originals és una experiència artística apassionant. Qui avisa... 
 
Galeria Antoni Pinyol - C/ del Vidre, 40 - Reus
Exposició oberta fins al 4 de maig

Inauguració: dissabte 20 d'abril

Fotos: cedides. Música: Idea 10. Composició 
i interpretació: Gibran Alcocer. Àlbum: Idea 10, 2022
Muntatge del vídeo: Lena Paüls