04 de novembre 2022

'TEMPS DE PENYORA' IL·LUSTRACIONS I PÒDCASTS

Clicant cada mes trobareu el poema, 
la il·lustració i el pòdcast en els canals Spotify i Ivoox:

GENER  |  FEBRER  | MARÇ

ABRIL  |  MAIG |  JUNY

JULIOL  |  AGOST  |  SETEMBRE

OCTUBRE   |  NOVEMBRE  |  DESEMBRE

Em plau mostrar en conjunt el projecte creatiu Temps de penyora que fa referència als mesos, fruit de la col·laboració amb l'aquarel·lista reusenca Teresa Llorach. Els poemes van obtenir el premi Englantina d'Or i Argent als Jocs Florals de l'Ajuntament de Barcelona el 2003, i n'he difós, durant gairebé vint anys, fragments acompanyats de fotografies. El 2021 en vaig publicar una  edició digital revisada.  Ara, la sèrie es presenta completa, il·lustrada i enregistrada en àudio. Durant un any, la Teresa ha fet una interpretació personal d'un motiu de cada poema, amb aquarel·les de la seva delicada paleta i les hem mostrades cada mes a la xarxa, a mesura que les anava creant. El pòdcast enregistrat amb fons musical i la veu d'Andreu Sotorra han arrodonit la presentació que n'hem fet a la xarxa. Les imatges, la veu i la música afegeixen camps de sentit als poemes. 
 
A la primera part de Temps de penyora, la poeta ens presenta cadascun dels  mesos de l'any com un temps ric en uns fruits de la terra i un temps on les  tradicions i els costums s’arrelen en les vivències més profundes d'aquest gran pou d'emocions que és la infantesa. Dotze poemes trenats per un pas del temps dolç en sabors i en aromes i tenyit, —per què no— , de l'agredolç de l'enyor, encara que la roda del temps amb els seus cicles naturals s'encarrega de retornar-nos de nou els nous fruits i els vells rituals. 
CARME ANDRADE
Article El temps ens és donat o ens és prestat. «La casa del racó», 12-XI-2015
 
Vaig empassar-me la part pròpiament titulada Temps de Penyora, d'una glopada, potser massa ràpid, seduït per l'oculta veu, la jo, mora, que ens parla i descriu des de la seva objectivitat de forània, de fora estant, el decurs de l'any a les nostres terres (els rituals, els costums, les penes, les alegries, les traïcions, els oblits, els records, la ignorància, la desídia i el tràfec).
EDUARD LÓPEZ
Article Poesia? Sense permís! «Antiartistes», 21-3-2015