11 de novembre 2022

ÀNGEL GIMÉNEZ NAVAS, IN MEMORIAM

Foto: © Fabián Acidres

Ens ha deixat el duesaigüenc Àngel Giménez Navas, als 74 anys d'edat, després d'una malaltia que arrossegava controlada de molts anys enrere, que l'havia deixat sense parla. Precisament per la salut va haver de deixar el seu ofici de la construcció. A partir d'aleshores va desenvolupar la creativitat reproduint en miniatura el seu entorn, amb un realisme admirable.
A casa tenim diverses peces seves que guardem amb molta estima: bastons amb l'empunyadura de caps d'animals, un piano, diorames d'estances d'una masia catalana... No trobarem dues peces iguals en les múltiples sèries que ha fet aquest artesà de la fusta: avionetes i helicòpters, carros i carretes, rellotges de peu, maquetes de trens, entre moltes d'altres.
L'Àngel ha compartit la vida amb la Lluïsa amb qui ha tingut tres fills, l'Encarna, la Vero i l'Isaïes, els dos darrers els he vist néixer, com aquell qui diu.  Uns fills que han estat sempre al seu costat i també les seves netes grans, l'Ainhoa i l'Estel, que han heretat les habilitats manuals de l'avi, de qui n'estaven molt. La tercera neta, la petita Oihane, de pocs mesos, deixava de plorar així que el veia.  La Lluïsa i l'Àngel han cuidat com un jardí el petit espai públic del costat de casa seva i allí el recordaré entre torretes florides o bé prenent la fresca davant de la porta del seu garatge-taller, sempre a punt d'un somriure, sempre a punt de mostrar alguna nova peça de la seva col·lecció.
Gràcies, Àngel, per tot el que hem après de tu,  perquè no has defallit ni un moment davant de la lluita desigual que has portat durant tants anys. Et recordarem sempre per la teva força i la voluntat de viure el dia a dia amb serenitat.

Àngel Giménez, artesà popular de Duesaigües