11 d’abril 2011

FIRA TASTAVERD A RIUDECANYES


Cartell de Tastaverd. La fira dels sentits.
Riudecanyes, 2011


L'Isaïes, el pregoner de Duesaigües, va passar un ban, divendres al vespre: "L'Ajuntament de Riudecanyes convida, demà dissabte, els vilatans de Duesaigües a la Fira Tastaverd".
¿Què és la Fira Tastaverd de Riudecanyes? És una activitat econòmica, festiva i social que reivindica els productes d'aquí i les persones  que volen viure de la terra. S'hi mostren, s'hi ofereixen degustacions i s'hi venen productes del camp i pastisseria artesana. S'hi fan demostracions d'oficis perduts del món rural: boter, baster, ferrer...

Parada de l'Ajuntament de Duesaigües 
a Tastaverd. La fira dels sentits de Riudecanyes. 
Fotos: © Montse Francisco, 2011

L'Ajuntament de Duesaigües enguany ha muntat parada a la Fira Tastaverd per donar a conèixer el poble, les entitats i les activitats. M'informa la Montse F. que s'hi va posar propaganda de totes les associacions; «Duesaigües. La Revista» en va fer una edició especial de promoció; els caçadors van portar un senglar de fusta; Cal Mestre un feix de calçots, el Museu de l'avi hi va instal·lar la sínia en miniatura i uns quadres antics amb els flyers; els ADF vam portar una samarreta; el restaurant Cunirri, uns vals del 10% de descompte; els diables, unes fotos de les sortides; l'ajuntament, uns tríptics i un vídeo, entre altres materials que defineixen el poble i, en definitiva, la gent que hi viu.
És el mateix que diu, amb unes altres paraules la Fany Alberich: "Aquest poble petit que veiem a través de l'arcada del viaducte dels Masos, no pel fet de ser un poble petit es vol quedar en l'anonimat, sinó que volem que tothom conegui com és la nostra vida en aquest poble".  Perfecte. Ara l'Ajuntament de Duesaigües ha editat un tríptic per mostrar-ho. Un dia d'aquests el comentaré, a veure si tothom ho veu igual.

Tot objecte estimat és el centre d’un paradís. 
NOVALIS. Fragments