06 de juny 2010

Lip dub a la Ciutat de la Justícia

El Departament de Justícia i El Terrat presenten un lip dub de la cançó "Llença't" interpretada per funcionaris i funcionàries, amb la consellera Montserrat Tura al capdavant. Des del meu punt de vista és una relliscada inexcusable en aquests moments de dificultats. No ho puc entendre d'altra manera, si no és una broma de mal gust que els d'El Terrat han fet als responsables del departament que, acceptant participar-hi, demostren una sensibilitat nul·la amb les preocupacions de tants treballadors.


Potser és hora de fixar-nos en la lletra de la cançó "Llença't", de Lax'n'busto. No té cap consistència formal, però té una estrofa estrella que han fet popular els espots del programa Casal Rock. És una mena de monòleg interior de qui canta, i té com a funció catàrtica donar-se impuls per emprendre accions o posar-se amb energia a fer una activitat. Comproveu-ho, si no:

Llença't, cada instant és únic, no es repetirà.
Sento que el cor ja no para de bategar,
i diu que em llenci,
que no pensi en tot el que vindrà,
que un llapis mai no dibuixa sense una mà.

Ara bé, aquesta altra estrofa em sembla especialment apropiada per la consellera Tura i els altres cantants-ballarins voluntaris de la Ciutat de la Justícia, que els recorda que tenen feina endarrerida:

I perquè els meus pensaments,
que sempre viuen en present,
no conjuguen altres temps
que el "ja faré el que no vaig fer"

M'enrabio quan veig en aquest lip dub el personal que s'esplaia rialler en dependències diverses amb llums encesos i escales automàtiques funcionant. No sé quanta estona va durar aquest malbaratament de recursos a la Ciutat de la Justícia. Només sé que les coses no estan per frivolitats ni per veure en els espais públics ningú fent altres activitats que no siguin les pròpies del lloc. Per això, encara veig més clar que aquest muntatge és una ensarronada que El Terrat ha fet a la consellera Tura. I, la Honorable, a nosaltres, contribuents tots.


publicat al Fòrum d'opinió independent «Els quatre gats».
Circular 102, maig 2010