30 de maig 2010

CASSOLETES DE XOCOLATA


Foto: © Paüls


Hem fet unes postres artesanes d'aquelles on tot s'aprofita. Fins i tot ens hem menjat la cassoleta perquè és feta de xocolata. Hem procedit així:
Hem fos al bany maria xocolata negra de cobertura. L'hem deixada refredar un moment i n'hem abocat un bon raig en motlles de paper rissat de fer magdalenes, i l'hem distribuït pels costats (ha de quedar-ne una capa gruixuda) amb un pinzell de silicona. Hem posat els motlles de boca a terra, sobre una reixeta, fins que la xocolata s'ha solidificat. A continuació hem retirat el motlle de paper i hem farcit les cassoletes de xocolata amb una cullerada de melmelada de taronja amarga i dues de iogurt de llimona. L'hem decorat amb una escultura de xocolata blanca sense sucre (vegeu-ne foto.)
Podríem haver-les farcit amb iogurt, crema pastissera, melmelada, arròs amb llet, xocolata desfeta, fruita trossejada, boles de gelat, mató i fruits secs... qualsevol cosa, sempre que mantigui l'embolcall de xocolata en fred o a temperatura ambient. Aquestes postres fan festa, i les reservem per celebracions especials. Com la d'avui, «The White Ravens» per a La draga sense escates.

Dolç lliga amb dolç, i el goig al goig invita.
W. SHAKESPEARE, Sonets, VIII