20 de gener 2010

Novel·les catalanes a Hollywood








Unes productores nord-americanes han comprat els drets d'adaptació audiovisual de la novel·la El violí d'Auschwitz, de Maria Àngels Anglada, i de La pell freda, d'Albert Sánchez Piñol.
Es començarà a rodar, en primer lloc, La pell freda (Edicions la Campana, 2002), sota la direcció de David Slade. El protagonista d'aquesta novel·la de gènere fantàstic és un irlandès que s'enrola per un any d'oficial atmosfèric en una illa remota de l'Oceà Atlàntic, on l'espera un entorn inquietant i brutal.
D'altra banda, no se sap, encara, qui dirigirà El violí d'Auschwitz (Editorial Columna, 1994), però es parla d'utilitzar el guió que va fer Jorge Semprún i que no es va arribar a rodar. El protagonista és Daniel, un jueu de Cracòvia, que aconsegueix sobreviure a l'infern del camp de concentració d'Auschwitz gràcies a la seva feina de fuster. El comandant, un aficionat a la música clàssica, li encarrega construir un violí que soni perfecte. Anglada parla de la dignitat de les persones al llindar de la resistència física i anímica.