25 de maig 2024

SÈRIE 'MANH(A)TTAN'

Sèrie Manh(a)ttan. Direcció: Sam Shaw
Estats Units, 2012
Com a complement de l'arxipremiada pel·lícula Oppenheimer (Oscar a la Millor Pel·lícula, dirigida per  Christopher Nolan) Filmin reestrena la sèrie nord-americana Manh(a)ttan deu anys després que la va estrenar i guanyava un Emmy, el 2015. Enfoca la història dels homes i les dones que van estar implicats en el Projecte Manhattan—liderat per Robert Oppenheimer— per participar en la fabricació de la bomba atòmica. 

1943 i 1944. Los Alamos (Nou Mèxic). En plena II Guerra Mundial, el govern dels Estats Units desenvolupa amb el màxim secret el projecte amb què esperen poder construir la primera bomba atòmica de la història. Un grup dels millors científics del món i les seves famílies es reuniran  en aquest poble secret, enmig del desert, en una missió que canviarà el destí del món.

El protagonisme recau en la rivalitat que mantenen dos científics: el Dr. Frank Winter (John Benjamin Hickey), el geni consolidat, i amb mala reputació al poblat tant pel mal humor que tragina com perquè va a la seva, i Charlie Isaacs (Ashley Zukerman), un prometedor jove científic que arriba recomanat i que vol demostrar que mereix estar en aquesta posició privilegiada, tot i que temuda. Les esposes d'un i de l'altre, tenen un paper independent i fonamental en l'esferïdora història. 
Dues temporades. 23 capítols de 45 min. 10/10