05 d’octubre 2023

'INTRIGUES A LA CARTA', NOUS RELATS DE REUSENQUES DE LLETRES

Arola Editors, 2023

Reusenques de Lletres celebra enguany deu anys de literatura i d'activitats literàries a la ciutat i entorn. Com a colofó, hem fet el que sabem fer: escriure. I el resultat és Intrigues a la carta,  el vuitè llibre de creació col·lectiva, el setè que editem en complicitat amb Arola Editors. Una publicació intensament treballada i acaronada des del disseny del projecte fins a la presentació en societat al Casal de les Dones (28-9-2023). 

Per ara, tret del primer volum que mostrava el que sabíem escriure individualment, ens hem especialitzat a explorar terrenys narratius nous. Aquesta vegada, relats d'intriga. Divuit històries enigmàtiques explicades amb diversitat de veus narratives. I un repte (que justifica 'a la carta' del títol): els protagonistes cuinen, s'alimenten per necessitat o per plaer. Sense que ens hàgim posat d'acord, trobem als relats la lleugeresa dels primers plats, la consistència de plats principals i el perfum de postres, cafè i dolços. Intrigues a la carta és un llibre editat amb cura, com tots els set precedents, amb la coordinació de les escriptores Fina Masdéu i Victòria Rodrigo. La coberta és de la pintora Josepa Filella, que n'ha fet una composició de simbologia complexa.

La presentació del llibre ha anat a càrrec de l'actriu i directora de teatre Rosa Mateu, autora del pròleg; n'han llegit fragments les rapsodes Pilar López, Monika Escuer i Carme Simó. Rigor i amenitat que m'han deixat la sensació que la creativitat de Reusenques de Lletres no s'atura. Que continuarem aprenent juntes per abordar nous projectes. Per abordar l'escriptura teatral, per exemple, em martellejava la intenció.

La meva aportació a Intrigues a la carta és el relat 
'Hi havia pètals surant a l'aigua', en forma de diàleg. 
Podeu llegir-lo en línia i /o descarregar-lo clicant la imatge.

«Una història xinesa, amb ànec lacat, on la Lena Paüls 
ens descobrirà la necessitat de destruir un quadern 
que sembla diabòlic, abans de saber-ne el contingut.» 
(Rosa Mateu)

**


 
**