05 de juliol 2023

EL FUNÀMBUL, FESTIVAL GREC'23

Foto: Dani Rios, diari ARA
Barcelona, 2-7-2023

Les Traceurs. Concepció: Rachid Ouramdane. Música: Jean-Baptiste Julien. Funàmbul: Nathan Paulin. Producció: Chaillot - Théâtre national de la Danse de París. Festival Grec'23

Reinauguració popular del Festival Grec'23, a càrrec del funàmbul francès Nathan Paulin, en commemoració, també, dels 200 anys d'obertura del Passeig de Gràcia. Paulin va recórrer, a 70 metres d'alçària, durant gairebé 40 minuts, la distància de 350 metres que va des de la cúpula del Centre Movistar al Portal de l'Àngel-Plaça de Catalunya fins al terrat de l'Assicurazioni Generali, al Passeig de Gràcia-Gran Via de les Corts Catalanes.  La tecnologia ha permès veure en directe imatges inèdites de la ciutat, els girs i els jocs d'equilibri que feia l'artista sobre el cable i també s'ha pogut comprovar com anava subjectat. 

Paulin té vint-i-nou anys i ja compta amb rècords mundials de l'art del funambulisme. La seva gesta més coneguda és la travessa de 2.400 metres al Mont Saint-Michel, a la Normandia, durant 2 hores. Ha fet la travessa entre la Torre Eiffel i el Trocadero de París,  ha portat la seva destresa a Itàlia, a Rio de Janeiro i, ara, per primera vegada, a Barcelona.
El soroll de la ciutat no va permetre que lluïssin l'acompanyament musical i el recital poètic. Van resultar inaudibles els versos de Josep Carner, de Joan Vinyoli, de Clementina Arderiu, de Joan Maragall, del Rector de Vallfogona i d'altres, en la veu de diversos poetes catalans. La mirada va concentrar tots els sentits.

 
*