29 de març 2023

'CRIMS, L'EXPOSICIÓ', AL PALAU ROBERT


L'exposició ocupa el segon pis de Palau Robert, de Barcelona. El recorregut museístic explora tres punts de vista: el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen. Escenografia, audiovisuals i veus originals dels protagonistes mostrem el context i la mort.

«Des de que existeixen les persones, existeix el crim. És una part inextricable de l’experiència humana. El crim ens espanta, ens commociona, ens fascina. Necessitem algú que ens doni respostes, posi llum a la foscor i ens ajudi a entendre per què matem.»  

'Crims' va ser primer un programa de Catalunya Ràdio i va tenir una audiència que va sorprendre els mateixos periodistes que el realitzaven, amb Carles Porta al capdavant. Després va passar a ser un programa de TV3 i el fenomen es va repetir i va créixer més encara. El mirem fins i tot els ciutadans que no llegiríem ni per casualitat «El Caso» El secret no és el morbo, sinó un producte ben documentat i visualment excel·lent, que combina testimonis i espais reals, veus autoritzades dels Mossos d'Esquadra i una narrativitat que fa seguir.

Exposició oberta fins al 10 d'abril.