20 de desembre 2022

UN PIRINEU DE PESSEBRE

Museu Frederic Marès. Pessebre 2022
Per Nadal, Barcelona s'omple de pessebres. Per visitar-los es formen cues tan llargues com les que es formen a les voreres on hi ha les grans administracions tradicionals de loteria.
Hi ha pessebre a la Catedral, a la basílica de Santa Maria del Mar, al Mercat de Santa Caterina i al de la Concepció, un pessebre al mar, visible des del Moll de la Fusta, un d'humorístic a la Casa dels Entremesos. Cap canvia gaire d'un Nadal a l'altre. 
En canvi, el pessebre del Museu Frederic Marès cada any és diferent. Enguany s’emmarca en una vall del Pirineu. En aquest entorn idíl·lic amb muntanyes, valls i llogarets es despleguen desenes d’elements representatius de la vegetació, els pobles, els costums propis, l’agricultura i la ramaderia de la zona. Figures d'estil clàssic que representen escenes tradicionals com el Naixement, l’Anunciació als pastors o la Cavalcada dels Reis d’Orient, però també altres escenes populars i, fins i tot, extretes d’algun conte clàssic. El pessebre és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Obert fins al 8 de gener.