11 de juliol 2021

EXPOSICIÓ 'BALENCIAGA. L'ELEGÀNCIA DEL BARRET'

El Museu del Disseny de Barcelona exhibeix vuitanta-set peces exquisides —gairebé escultures— a Balenciaga. L’elegància del barret, una exposició monogràfica singular i pionera de qui va ser considerat com el millor modista del segle XX. Lligadures creades als departaments de barreteria de la Casa d'alta costura a París i Madrid, des de finals dels anys trenta fins al tancament de les cases de Balenciaga el 1968
Barrets d'ala ampla o estreta, canotiers, pameles, bonets,  casquets, turbants, tapamonyos, corones i gorres, que cobreixen els cabells de manera total o parcial. Realitzats amb un gran ventall de tipus de teixits i d'elements naturals molts dels quals actualment no passarien el sedàs ètic, com ara la pell de mico o les plomes d'aus exòtiques.

La Biblioteca El Clot - Josep Benet, la Biblioteca Francesca Bonnemaison, la Biblioteca Xavier Benguerel i el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil han participat en la selecció i cessió de més de 300 llibres sobre el dissenyador, la història dels barrets i de l'alta costura, així com audiovisuals relacionats amb l'exposició que els visitants disposem per a la consulta a la mateixa sala. 

Exposició oberta fins al 3 d'octubre.