15 de juliol 2021

COL·LECCIÓ RAFAEL TOUS D'ART CONCEPTUAL AL MACBA

  El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) exposa En temps real, la col·lecció d'art conceptual que va rebre en donació de Rafael Tous empresari tèxtil i col·leccionista apassionat.  

La col·lecció consta d'obres de 28 artistes que són testimoni d'una generació —Francesc Abad, Eugènia Balcells, Jordi Cerdà, Antoni Llena, Miralda, Fina Miralles, Carlos Pazos, Benet Rossell...— que es va aplegar a l'entorn de galeries i d'espais culturals alternatius, com per exemple l'espai Metrònom gestionat el 1980 pel mateix Tous. Una de les característiques de la col·lecció és que s'ha anat ampliant a mesura que l'art que incorporava es produïa, per tant és un retrat del seu temps, l'ara, i també l'aquí marcats per la reivindicació del tret diferencial català. Però allò que dona unitat al conjunt de pràctiques experimentals múltiples de les peces de la col·lecció és la mirada reflexiva del col·leccionista que és, alhora, una pràctica artística radical.
A partir d'ara la col·lecció Rafael Tous anirà trobant l'encaix amb els fons que configuren la Col·lecció MACBA de manera que es posin de relleu les afinitats amb el context internacional i s'impulsi una relectura d'aquests anys.
Exposició oberta fins al 9 de gener de 2022