01 de juny 2021

SÈRIE 'LÄETITIA O LA FI DELS HOMES'

Läetitia o la fi dels homes. Dir: Jean-Xavier de Lestrade
França, 2019
Sèrie de sis capítols de tres quarts basada en la desaparició i assassinat el 2011 de la noia de 18 anys Läeititia Perrais, a Pornic, prop de Nantes. Adaptació del llibre homònim d’Ivan Jablonka: Laëtitia o la fi dels homes (Anagrama). 
Les bessones Jessica (Sophie Breyer) i Läetitia (Marie Colomb) han patit la violència del pare, la mare és en un centre psiquiàtric, han estat en centres d'acollida i des dels 12 anys viuen a la casa de la parella on són ara.  Läetitia desapareix. La policia reconstrueix què ha fet la noia les darreres hores. La investigació transcorre al mateix temps que anem coneixent l'entorn vital de les bessones, des que van néixer fins ara. Un darrere l'altre, tots els homes amb qui han conviscut han estat violents i contrasten amb la nova masculinitat de l'agent de policia Frantz i el jutge Martinot.
Tony Meilhon, un veí amb antecedents de violació,  que ha viscut una infància tan horrible com la de les bessones,  confessa l’assassinat, però es nega a dir on ha amagat el cos. El cas de la Läetitia arriba als mitjans de comunicació, el mateix president Sarkozy fa el paperot amb la família i tira verí contra els jutges. Pren relleu l'acció assistencial de Beatrice Prieur, que va fer un seguiment de les nenes des que tenien 8 anys, i que no va poder impedir que visquessin situacions d'horror per molt que s'hi esforcés. Final intuït, però tot i així sorprenent. 
Filmin. 9/10