15 de novembre 2020

'VAMPIRS. L'EVOLUCIÓ DEL MITE', AL CAIXAFORUM

Al CaixaForum, amb cita prèvia, visitem l'exposició de gran format Vampirs. L'evolució del mite, amb mascareta,  envescades les mans de gel hidroalcohòlic i carregats amb paraigua, abric, bufanda i aigua perquè les consignes no funcionen ni el bar és obert. Tot a causa del Covid-19,  un vampir del qual intentem de protegir-nos.

En col·laboració amb la Cinémathèque Française l'exposició fa un recorregut didàctic per la literatura i les arts visuals, la moda, les sèries, les subcultures o el feminisme que s'han fet seu el mite, des de la creació literària fins a les implicacions estètiques i simbòliques en el començament del segle XXI. Un mite que pren volada amb la pel·lícula expressionista Nosferatu (1922), de F. W. Murnau, una adaptació lliure de la novel·la Dràcula (1897), de Bram Stoker. La pel·lícula va posar les bases per a una visió metafísica del cinema com a art; l’art de l’embalsamament i la resurrecció, l’art de l’encarnació i la il·lusió. 
 
Una presentació visual espectacular, amb grans pantalles i material original, una exposició del temps de vaques grasses. Una hora i mitja ben bona, en companyia de comptats visitants i un vigilant a cada sala. 
 
Exposició oberta fins al 31 de gener de 2021.