17 de novembre 2020

EXPOSICIÓ 'EMERGÈNCIA!', AL MUSEU DEL DISSENY


L’exposició Emergència! Dissenys contra la COVID-19, que hem visitat al Museu del Disseny,  és el resultat de la selecció d'una trentena d'iniciatives de les múltiples aportacions que des del món del disseny han donat una resposta ràpida a les necessitats urgents de la crisi sanitària i social causada per la pandèmia de la COVID-19. Aquests projectes passaran a formar part de la col·lecció del Museu del Disseny.

*Mascaretes higièniques fetes pels dissenyadors Txell Miras, Josep Abril amb Opisso i Miriam Ponsa;  pantalla de protecció facial d’acetat Gracia Mask de Joan Ayguadé. 
*En l’àmbit dels dispositius de protecció per a ús sanitari destaquen l’equip 3DDF ideat, executat i cofinançat per l’estudi de disseny MOS; la mascareta Aleu, desenvolupada per Eurecat. 
*En maquinària clínica estaquen el aparells respiradors. Minnim Design va idear la vàlvula Angel-Y; el respirador i el bifurcador Leitat Leitat o el projecte d’innovació social col·laboratiu de hardware obert OxyGEN impulsat pel Protofy.xyz. 
*Són també aportacions destacades el robot de desinfecció d’espais MTS uvc o el sistema de gestió d’aire modular AMS mini dissenyat per FICEPS3.

 Exposició oberta fins al 10 de gener de 2021