02 de novembre 2020

MURAL DE LILY BRIK A REUS

Antic Hospital Sant Joan de Reus.
Mural: © Lily Brik, 2020

Foto: © Josep Coca

L'artista lleidatana Lily Brik és l'autora d'aquest enlluernador mural de gran format pintat amb esprai i oli en una de les façanes de l'antic Hospital Sant Joan de Reus.

Lily Brik (Mireia Serra Bernadó. Lleida 1990) és una artista reconeguda internacionalment pels seus treballs de carrer. El mural, que commemora els 10 anys del Casal de Joves la Palma,  representa una dona jove —podria ser un autoretrat si no fos pels ulls blaus i el cabell panotxa— que mira distesa i serena qui l'observa. I, com en un joc, es tapa un ull o potser mira a través d'una de les mans que té sobre el cap. És l'alba, i encara hi ha la lluna rosa, la primera lluna plena després de l'equinocci de primavera, i el primer sol del dia es filtra pels finestrals. El tema s'adiu amb la commemoració: comencem d'hora que tot està per fer.

L'autora va estudiar Disseny Gràfic Publicitari. Va començar a pintar murals amb uns grafiters coneguts a les parets de la canalització del Riu Segre de Lleida. Els seus primers treballs en solitari van ser a l'Horta de Lleida i als afores de Balaguer, cosa que li va portar encàrrecs. Ha treballat com a dissenyadora per a diferents empreses i organitzacions, ha exposat la seva obra en galeries i museus, ha participat en diversos projectes d'art mural nacional i internacional. L'any 2018 va ser seleccionada per al concurs Graffiti without gravity de l'Agència Espacial Europea. L'any 2020, realitzarà un mural al Campus tecnològic i científic de la Universitat de Bombai.

[...] les mirades són la meva manera de comunicar-me 
amb el receptor. Diuen que estan plenes de força, 
de vida, de convenciment, que són mirades de persones
 senceres que t'estan enviant un missatge sense parlar.
Entrevista a Lily Brik,«ARA», 6-IX-2020