04 d’agost 2018

LLIBRES DIGITALS I PRESENTACIÓ PRESENCIAL

https://issuu.com/lenapauls
Cliqueu aquí per accedir a les publicacions

Just iniciar el nou curs, presentarem dos llibres digitals dels quals soc coautora. Remarco que seran presentacions presencials de llibres que només es poden llegir en línia.
Tal com he pogut experimentar en la presentació de dos llibres digitals anteriors, la creativitat es desclou com una gran magnòlia en les presentacions presencials. Suposo que és a causa del fet que la performance no inclou el compromís —subjacent— de la compra del llibre. Els creadors regalen al món la seva obra, l'entorn que els acompanya a difondre-la es pren el fet com una festa. I el conjunt es converteix en un regal per a tothom qui hi participa d'alguna manera.
En el llibre tradicional, publicat en suport paper, finançat per una editorial o autoeditat preval l'aval d'un comunicador de prestigi,  d'algú de l'àmbit relacionat amb l'edició o d'una amistat que n'hagi fet la lectura en primícia i que n'inviti l'auditori a la lectura. El camí està fressat. En canvi, he observat en les coordinacions que he compartit que en les presentacions dels llibres publicats en suport digital, tot just esbossat el guió  les sinergies es multipliquen i es diversifiquen innovadores. Tot és possible.

EL MUSEU DE L'AVI
El primer llibre digital del qual tenim notícia d'haver estat presentat presencialment és El museu de l'avi (2012). Va tenir lloc a Duesaigües (Baix Camp), a l'aire lliure, davant mateix del museu. Combinació de presentació formal i performance des dels balcons.  Vegeu-ne la crònica.
Duesaigües, 2012  Foto: © Noèlia Tarragó
  
Llegiu en línia El museu de l'avi

Idea: Montse Francisco i Lena Paüls
Organització: Montse Francisco, Iolanda Salvador, Neus Rabascall i Lena Paüls.
Textos: Lena Paüls
Fotografies i vídeo: Montse Francisco
Maquetació i muntatge videogràfic: Iolanda Salvador
Presentació: Neus Rabascall
Grallers: Joan Ciurana i Adrià Ciurana.
Agraïments: Jordi Rabascall, Jaume Rabascall,  
Joan Rabascall i Mariona Rabascall.



EL VESTIT NEGRE
El segon llibre en suport digital presentat en viu, va ser El vestit negre (2017), una creació col·lectiva amb textos i imatges connectades. 38 artistes plàstics, fotògrafs i escriptors dialoguen sobre temes contemporanis. Vegeu-ne la crònica.


Reus, Centre de la Imatge Mas Iglesias, 2017. Foto: © Fabian Azul

Llegiu en línia El vestit negre

Coordinació: Eduard López i Lena Paüls
Autors dels textos i de les imatges: Gisela Alcón, Xavier Aluja, Carme Andrade, Sílvia Armangué, Fabián Azul, Gemma Barberan, Josep Manuel Barraso, Meritxell Blay, Carme Boladeres, Antonieta Codina, Aleix Cort, Mònica de Dalmau, Màrius Domingo de Pedro, Raquel Estrada, Antònia Farré, Maijo Ginovart, Conxita Jiménez, Teresa Llorach, Eduard López, Pilar López, Pep Macaya, Nuri Mariné, Josep Masanés, Fina Masdéu, Ció Munté, Núria Naval, Nené, Lena Paüls, Rosa Puig, Carme Puyol, Mariona Quadrada, Romana Ribé, Cesca Toledano, Victòria Rodrigo, Carme Rosanas, Joan Tharrats, Maite Torres i Rosa Virgili.
Pròleg: Biel Ferrer
Epíleg: Eduard López
Coberta: Rosa Virgili

Performance de presentació:
Idea: Carme Andrade, Meritxell Blay i Antònia Farré
Selecció de textos: Eduard López
Ballarines: Meritxell Blay i Laia Domingo
Rapsodes: Antònia Farré i Isabel Fornos
Pintura corporal: Nuri Mariné
Booktrailer i punts de llibre: Lena Paüls
Agraïments: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, Mònica de Dalmau Mommertz, Marc Ferran, Anna Figueras, Elena Giménez, Aleida López, Isabel Martínez, Reserva de la Tierra, Jaume Salvat, Josep Torrents, Kristina Valls.
 
 
BOMBES DE LLAVORS
Vint llavors artístiques que han arrelat en les meves paraules, han tret llucs, han florit i han fructificat interpretades amb la força expressiva de les veus, la sensualitat dels cossos, els subratllats musicals i els silencis significatius. Presentació en format performance participativa a Centre d'Art Cal Massó, de Reus. Vegeu-ne la crònica de la performance
 
Autors de les imatges: Carme Andrade (aiguada xinesa), Teresa Llorach (aquarel·les), Josep Lomas (fotografia), Sara Mauri (fotografia), Pérez Oliván (pintures), Cesca Toledano (fotografies), Fina Veciana (pintures) i Rosa Virgili (pintures)
Autora de les proses poètiques: Lena Paüls
Proleg i epíleg: Mònica de Dalmau
Coberta i mosaic epíleg: Fina veciana
 
Enregistrament dels textos:
Veu dels pòdcasts a Ivoox i Spotify: Andreu Sotorra

Performance de presentació:
Idea i guió: Carme Andrade
Direcció artística: Fina Veciana
Rapsodes: Alba Closa i Antònia Farré
Performers: Carme Andrade, Cristina Duran, Laia Espallargas, Teresa Llorach, Sara Mauri, Lena Paüls, Martina Rius Mauri.
Música: Cristina Duran
Model del mosaic 'Reforestació d'espais erms': Mariona Rabascall Francisco
Reportatge gràfic: ASA, Farners Casas, Josep Coca, Francesc Corpas, Mònica de Dalmau Mommertz, Joan Ferrando, Humbert Ferré Cervera, Elena Giménez, Sara Mauri, Lena Paüls, Núria Olesti, Cesca Toledano i Fina Veciana.