11 d’agost 2012

MUSEU DE L'AVI, PORTES OBERTES 2012

Nou logo del Museu de l'avi de Duesaigües
El Museu de l'avi és una col·lecció privada amb voluntat de servei públic. Aquest cap de setmana ha refermat aquesta voluntat i molts ciutadans de Duesaigües i estiuejants han acudit a la festa de portes obertes. La família Rabascall els ha acollit amb exquisideses.
Montse Francisco repartint sabonets.
Foto: © Noèlia Tarragó
Aquesta n'és la crònica:
Mentre Jordi Rabascall, el fundador del museu, acompanyava amb explicacions el recorregut dels visitants, Jaume Rabascall els oferia un refresc de farigola i mel i Montse Francisco els obsequiava amb un detall en forma de sabó fet per ella.

D'esquerra a dreta: Iolanda Salvadó,
Neus Hernàndez R., Jordi Rabascall i Lena Paüls.
Foto: © Noèlia Tarragó 
A l'exterior del museu, sobre el nou pavimentat del carrer, els esperava la presentació de l'edició renovada del llibre digital El Museu de l'avi, del qual sóc autora dels textos,  amb fotografies de Montse Francisco i maquetació professional de Iolanda Salvadó. Neus Hernàndez Rabascall, farmacèutica i bona coneixedora del costumari,  n'ha fet una presentació emotiva; i Iolanda Salvadó ha argumentat els continguts visuals del nou logo del museu.


Foto: © Noèlia Tarragó
A continuació estrenaven el vídeo El Museu de l'avi. Te'n recordes? on han participat 42 persones de Duesaigües de totes les generacions. Cadascuna explicava una o diverses peces del museu. Aquest vídeo és un document amb molts fronts d'interès al qual dedicaré un altre apunt quan es trobi a internet. Ha estat enregistrat per Montse Francisco i editat per Iolanda Salvadó.

A les gralles: Joan Ciurana i el seu fill Adrià.
Jaume Rabascall tirant confetti al públic.
Foto: © Paüls
 Final de festa amb sorpresa: Joan Ciurana i Adrià Ciurana acomiadaven l'acte amb un toc de gralles des del balcó i, des de la finestra de més amunt, Jaume Rabascall aviava confetti i paperets amb refranys sobre l'auditori.
Un vespre d'estiu estimulant que ha de figurar a la biografia.

  

Descarregueu aquí el llibre digital 
en format PDF