26 de setembre 2015

DES DELS RENTADORS, RADIOGRAFIANT BIBLIORELATS

Espai Antics Rentadors
Foto: ©M. Pilar Cabrerizo



Les besàvies d'alguns de nosaltres rentaven als rentadors públics de la plaça de la Patacada, a l'aire lliure, estiu i hivern. Fa uns anys, la bassa dels rentadors públics es va rehabilitar com a espai cultural cobert. És un lloc estimat per la ciutadania. És un espai càlid, que invita a fer safareig literari.



Presentació a Reus del llibre col·lectiu Bibliorelats.
Antics Rentadors del Casal de la Dona, 23 de setembre de 2015
Foto: ©Elena Giménez
Han vingut autors nascuts a Andorra, a Tarragona, a Terrassa, a Barcelona, al Vendrell, a l'Arboç, a Calella i a Reus. Les amfitriones: Reusenques de Lletres. Hi presentarem el llibre col·lectiu Bibliorelats, 23-9-2015.

Foto: Lena Paüls
Una hora abans de la presentació, els autors preparen la seva participació, mentre Reusenques de Lletres ens enfrontem a un espai buit i sense responsable tècnic. Comencem de zero una hora abans de tenir la sala plena de gom a gom. ¿On són les cadires, la tauleta per al projector, la pantalla i els micros?

Ha fet sol radiant durant el dia i l'espai dels Antics Rentadors, poc ventilats per la gent que ens hi hem congregat,  pot resultar una sauna recomanada per curar refredats que es resisteixen a remetre. Ho sap bé Fina Masdéu, coordinadora amb Victòria Rodrigo de Reusenques de Lletres, que condueix l'acte amb la seva calidesa de sempre.

Foto: ©Antonieta Codina


La presentació del llibre ha anat a càrrec d'Antònia Farré, l'han acompanyada a la taula: l’editor Alfred Arola, i M. Pilar López i Josep-Lluís Sotorra, autors de dos dels relats del llibre i Dolors Sardà, regidora de l'Ajuntament de Reus.


Foto: ©Antonieta Codina
Han llegit fragments breus dels seus textos els autors: Rosana Andreu, Àurea Bellera, M. Pilar Cabrerizo, Josefina Coll, Eduard López, Ció Munté, Romana Ribé, Lluís Servé, Andreu Suriol i Enric Vila. Relats tendres, nostàlgics, futuristes, sensuals, eròtics, intrigants, humorístics... L'auditori els escolta silenciós, expectant. És un fet comprovat: l'espai té una acústica excel·lent.

Foto: ©Lena Paüls
Les felicitacions ens plouen a la presentadora del llibre, als autors que han intervingut a l'acte, a l'editor que es mostra molt satisfet, a les organitzadores. De veritat que tothom en surt entusiasmat. «Un acte rodó en tots els sentits», diu Rosana Andreu, que s'encarregarà de la propera presentació (dia 14 d'octubre, dimecres) de Bibliorelats, a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils. Hi sou convidats des d'ara.

Vegeu les cròniques 'oficials' de la presentació 
de Bibliorelats a Reus, als blogs:

http://lletresdereusenques.blogspot.com.es/2015/09/cronica-grafica-de-la-presentacio-de_25.html


http://bibliorelats.blogspot.com.es/2015/09/la-presentacio-de-bibliorelats-reus-en.html