14 de setembre 2015

CAL PADRENY, 200 ANYS FENT PASTISSOS


Cal Padreny o el que és el mateix, Confiteria Antiga Casa Padreny, del carrer de l’Hospital de Reus. Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris. Un establiment emblemàtic de la ciutat, els propietaris del qual enguany compleixen dos-cents anys fent menjar blanc. És la pastisseria més antiga de Catalunya, que ha mantingut la propietat dins la mateixa família.

El fundador, Josep Padreny i Güell, va començar a fer pastissos el 1815, al carrer Bages de Reus. Des del 1840, la confiteria del barri de Pallol  és al carrer de l'Hospital, núm. 15.  Va ser reformada el 1992 i s'hi va incorporar a la vista la secció de pastissos freds.
Glòria Vicheto Capdevila n'és la responsable, des que es va jubilar la seva mare, Marisa Capdevila Vallverdú.
La Glòria és la sisena generació de la família propietària de la pastisseria i continua apostant per l'excel·lència de les matèries primeres i la presentació exquisida.

Hi podem encomanar aperitius salats, postres i pastisseria tradicional del calendari festiu: coques amb llardons, de pinyons, de crema, de sucre, d'ou, de massapà, de fruita; crema cremada, blaiets, coques amb cireres, torró de gema cremada... I  panellets i menjar blanc tot l’any.

Per saber-ne més:



Reportatge fotogràfic: 
Antonieta Codina, 2015