10 de setembre 2015

BIBLIORELATAIRES I UN GAT A L'EMPOSTISSAT. UNA PRESENTACIÓ EN IMATGES

Una lectora apassionada ens rep a la plaça de la Catedral, amb el llibre col·lectiu Bibliorelats a punt de ser embrutat a consciència amb les dedicatòries de vint-i-quatre (24) bibliorelataires. És la Laura Jacas, bibliotecària de l'Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. Gràcies per aquesta recepció inesperada.


A hores d'ara, la xarxa va plena de fotografies de la família bibliorelataire, a la presentació del fruit del projecte Bibliorelats (8 de setembre) impulsat per Reusenques de Lletres a la Setmana del Llibre en Català, dins els actes de l’Any de les Biblioteques. En totes les fotografies hi ha algú a qui no veiem la cara. Aquesta és la més reeixida. Taaaat, Joan Pinyol, Rosana Andreu, on sou? Un gat ronda per sota les tauletes.


Vet aquí uns còmplices de luxe que han generat sinergies a favor de Bibliorelats: Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, l’editor Alfred Arola, el director de Roter, Bernat Ruiz, i les coordinadores de Reusenques de Lletres, Victòria Rodrigo i Fina Masdéu.


De gom a gom és poc. L’espai Plaça del Llibre bull. Un bibliorelataire i la seva família es camufen entre amics, coneguts i saludats. Al fons, de braços plegats, un escriptor espia.


 Faig un zoom a la família en qüestió. Fixem-nos que la filla gran té 
la cremallera de la motxilla oberta. «S’ha escapat!», cridarà dintre de poc.


Jo també hi era (aquí flanquejada per dos bibliorelataires: 
Lluís Servé i Josefina Coll). Gràcies, Conxita Jiménez, per la foto.



Ha estat un plaer ser-hi.


La propera cita: la presentació de Bibliorelats a Reus
23 de setembre a les 7 del vespre
Casal de les Dones, espai Antics Rentadors
plaça de la Patacada

Preparem una altra festassa.


PS. El gat no era un gat. 
Si ho voleu aclarir, llegiu Bibliorelats.