Elaboració del torró d'Agramunt tradicional |
La recepta del torró d'Agramunt es troba documentada el 1741: ametlles, avellanes, mel, sucre, pa d'angel.
De fet, l’activitat torronaire a la vila ja era molt important un segle abans d'aquesta data.
Una de les empreses torronaires d'Agramunt és Torrons Vicens, que manté la tradició artesana des del 1775. Darrerament la firma ha expandit la venda per internet i en botigues exclusives a Barcelona, a Sitges, a Lleida, a la Jonquera... una quinzena, totes dissenyades perquè la clientela triï al seu aire tot tipus de torrons dels prestatges, sense necessitat de fer cua als taulells. Una concepció nova de vendre aquest producte selecte i popular alhora.
Una de les empreses torronaires d'Agramunt és Torrons Vicens, que manté la tradició artesana des del 1775. Darrerament la firma ha expandit la venda per internet i en botigues exclusives a Barcelona, a Sitges, a Lleida, a la Jonquera... una quinzena, totes dissenyades perquè la clientela triï al seu aire tot tipus de torrons dels prestatges, sense necessitat de fer cua als taulells. Una concepció nova de vendre aquest producte selecte i popular alhora.
Vinga agafar sucre blanc
i avellana, i mel, i amb manya,
que en té per tot lo que fa,
no hi ha a Agramunt qui la guanyi
per fer torrons de Nadal
FREDERIC SOLER. La Dida (1872)