09 de maig 2011

FLORS AL PALADAR

Croquetes de formatge i calèndules, de Iolanda Bustos
Restaurant La Calèndula, de Girona.
  Des de fa cinquanta-sis anys, Girona fa un homenatge a la primavera. Repartides en composicions arreu, les flors i les olors s'apoderen de la ciutat. Enguany, vint restaurants s’han sumat a la festa i han dissenyat menús especials i han incoportat flors als seus plats, com han fet altres anys. Uns exemples, que proporciona la revista Cuina: Tempura d’herbes i flors aromàtiques, fideuada de raps, ceps i musclos amb allioli de safrà, foie d’oca amb melmelada de pètals de rosa, galtes de vedella amb Parmentier de romaní i ceps, tagín de xai com al Marroc amb aigua de roses, flors de carbassó farcides de peix i marisc arrebossades amb sèsam daurat, tulipa de gelat de pètals amb Hypnotic o cítric, i herbes i flors en textura.
No faltarà a la cita el restaurant La Calèndula, de Iolanda Bustos, "la noia de Girona que cuina amb flors", tal com es defineix.  El maig, quan la capital del Gironès celebra el Temps de Flors, és un bon mes per conèixer-la. Fins al 15 de maig.

Llegiu l'article Al plat, flors! al blog "La salut al cistell", de TV3

Vegeu la recepta de croquetes de formatge i calèndules de Iolanda Bustos