14 de maig 2011

CANTS D'OCELLS EN CD


La meva primera guia d'ocells
Autor: José Luis Gallego
Enregistrament dels cants d'ocells: Eloïsa Matheu
Editorial La Galera, Barcelona
Per a lectors a partir 5 anys.

Ara mateix sento una merla que alimenta els pollets del seu niu al jardí de llicorella. El cel amenaça pluja, i el merlot (plomatge negre i bec groc) vigila des de la branca més alta de l'alzina els núvols de tempesta que s'acosten per la Serra de l'Argentera. Enumero els pocs ocells que puc distingir visualment: colom, tudó, gavina, esparver, puput, pit-roig, pardal, estornell, oreneta, falciot, garsa, cotorra, lloro, periquito, cigonya, pardal, mussol,  ànec collverd, flamenc... no gaires més.
"Si tens el cap ple de pardals i et quedes embadalit mirant el vol dels estornells i escoltant el cant de l'alosa, has trobat el llibre que buscaves!", llegeixo a la contraportada de La meva primera guia d'ocells, elaborada per José Luis Gallego,  naturalista i periodista ambiental. Aquesta col·lecció de guies s'adreça a infants, però, si tenim en compte la ignorància vergonyosa dels adults en ornitologia bàsica, faríem bé els interessats a conèixer i observar els ocells que ens envolten a donar un cop d'ull a la guia i escoltar amb atenció els trenta refilets al CD que conté.
Amb aquest material sonor i amb el que va editar l'Ajuntament de Barcelona (Ocells de Barcelona) espero reconèixer més cants a banda dels del gall, dels d'aquesta  merla del jardí i dels escatainejos de les gallines.