28 de setembre 2010

PER MOLTS ANYS, «DUESAIGÜES. LA REVISTA»

«Duesaigües. La Revista", núm. 1-5. Foto: © Paüls, 2010

La publicació trimestral «Duesaigües. La Revista» celebra el primer aniversari. Durant aquest any, l'equip de redacció ha implicat en aquest projecte gent de totes les generacions, hi ha dedicat moltes hores decidint continguts, dissenyant, recollint articles, textos de creació, fotografies i dibuixos. I, a més, ha començat a adaptar-la a la dinàmica d'internet.
Només en un any, La Revista ha esdevingut un element cultural, informatiu, lúdic i de vertebració social important. Sovint diem: "A La Revista, tal persona deia que..." Em consta que aquí la llegim tothom. Amb lupa. La llegeix la gent que viu aquí, els que tenim un peu aquí i un altre a fora i els que viuen fora del tot però que tenen les arrels aquí. No hi ha cap escrit que es deixi per verd. Un mal pas en una frase poc entesa dóna peu a retrets i justificacions. De la mateixa manera que un article oportú es converteix en bandera per aconseguir objectius.
Això comporta la comparació irònica de La Revista amb la pràctica del futbol, esport al qual juga tothom a Duesaigües, des de la canalla fins als avis i àvies. És tan gran l'afició a la pràctica d'aquest esport que el municipi manté les instal·lacions amb gespa natural —en terra de secà— d'un camp que és, cal dir-ho, el principal element de distracció del municipi de tal manera que tothom s'hi entrena una hora o altra i en els dies de partit hi ha empentes per assistir-hi.
Per tant, si pels ciutadans de Duesaigües —contribuents fidels—, tenim en similar consideració La Revista i la pràctica del futbol, cal que les institucions els dediquin els recursos humans i financers equivalents, per tal d'evitar que un dels dos projectes patrimonials sigui discriminat. Però, si no, «Duesaigües. La Revista» continuarà sortint com fins ara, per la voluntat obstinada dels ciutadans que la impulsen i dels ciutadans exigents que la llegim. Per molt anys.

Porta gravat a la memòria, durant la resta de la teva vida,
les coses bones que han sorgit de les dificultats.
PAULO COELHO. Manual del guerrer de la llum