19 de novembre 2021

WORLD PRESS PHOTO 2021, AL CCCB

The First Embrace © Mads Nissen
The First Embrace [La primera abraçada], fotografia del danès Mads Nissen per a Politiken/Panos Pictures.  Rosa Luzia Lunardi de 85 anys  rep l'abraçada entre plàstics de la infermera Adriana Silva da Costa Souza, a la residència Viva Bem, de São Paulo, Brasil, el 5 d'agost de 2020.

Els fotoperiodistes professionals ja van avançar a l'edició de 2020 que l'edició de la Mostra Internacional de Fotoperiodisme World Press Photo 2021 seria una edició censurada perquè no se'ls havia permès l'accés als hospitals ni a les morgues improvisades col·lapsades. I, efectivament, malgrat la fotografia guanyadora, no hi ha la pandèmia mundial representada en els premis de les fotografies documentals de l'any passat.

Enguany, sense restriccions d'aforament al Centre de Cultura Contemporània (CCCB), el públic ha estat massiu, com ja acostumava a ser abans de la pandèmia. Cada fotografia d'excepcional qualitat visual es presenta acompanyada amb un comentari imprescindible sobre el context.  Les visites guiades online es fan a través de Filmin (en obert per a subscriptors i de lloguer per a no subscriptors d’aquesta plataforma) i també es poden fer visites comentades presencials, adreçades a escoles, empreses i públic general, que enriqueixen la comprensió de la mostra i il·lustren respecte als valors i els reptes del fotoperiodisme actual.

Exposició oberta fins al 12 de desembre.