09 d’octubre 2021

'HAIKÚS DE VI NOVELL, EN EDICIÓ DIGITAL

 Coberta: 'Priorat' de © Teresa Llorach

*
 
**
Per escoltar els poemes en veu d'Andreu Sotorra 
al canal IVOOX o bé al canal SPOTIFY
 
Aplego en aquesta publicació vint-i-dos haikús que fan referència a la vinya i al vi, uns poemes que van acompanyats esplèndidament de l'aquarel·la 'Priorat' de l'artista reusenca Teresa Llorach i de la veu d'Andreu Sotorra. Corresponen  als reculls Plens de ditades i Haikús de vi novell i en va fer la selecció la filòloga Fina Masdéu per ser recitats a l'espectacle  'De vi va veu', que es va estrenar als Jardins de Casa Rull (26-9-2020) i  es va reposar al Teatre Bartrina (17-4-2021).

Vegeu la crònica de l'estrena de 'De vi va veu''. Direcció: Rosa Mateu. Rapsodes: Dolors Esquerda i Bàrbara Roig.  Música: Aleix Bové i Sara Sambola. Moviment: Magda Borrull. Vi: Sara Pérez, de la bodega Mas Martinet.

Els quatre poemes seleccionats de Plens de ditades van obtenir el 2007 el Premi de Poesia de les Corts.  Van ser recitats pel rapsode Eduard Miró en la festa del lliurament, al Saló de la Seu del Districte de les Corts, Barcelona. La resta de poemes són inèdits i pertanyen al llibre Haikús de vi novell, d'on pren el títol aquest recull.

Guineus a ratlla,
a la terra dels pares,
els mallols brosten. 

 
per al programa 
a càrrec d'Agnès Toda.

* Reusenques de Lletres se'n fa ressò en aquest apunt al blog i a les xarxes, 14-X-2021