12 d’octubre 2021

CLUB DE LECTURA 'PAÍS I MEMÒRIA'


En una paret enrunada vaig veure un cartell de l'any anterior que anunciava que "seis hermosos toros" serien torejats a l'arena el dia tal. Quina tristor els seus colors pansits! On eren els sis bells braus i els bells toreros? Semblava que ni tan sols a Barcelona no se celebraven curses de braus, llavors; per una raó o altra, els millors toreros eren tots feixistes.
[...]
En tots els països del món, una enorme tribu de politicastres i d'elegants professorets estan enfeinats "demostrant" que el socialisme no vol dir altra cosa que l'interès personal. Però, sortosament, també existeix una visió del socialime complement diferent d'aquesta.
[...]
Si es perdia la guerra, democràcia i revolució, socialisme i anarquisme esdevindrien paraules buides de sentit.
GEORGE ORWELL, Homenatge a Catalunya 
 
Aquests fragments pertanyen a la primera lectura proposada per al Club "País i Memòria" dins els Clubs de de Lectura de les Biblioteques Municipals de Reus, en col·laboració amb Òmnium Cultural Baix Camp. El sentit d'aquest club concret és proporcionar lectures que ajudin a reflexionar sobre la identitat catalana. Tindran lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós, el 3r  dissabte de cada mes, a les 12 del migdia. Amb Carme Andrade i Agnès Toda.
 
Inscripcions (gratuïtes) en aquest enllaç: