29 de juliol 2019

'THE DURRELLS', 4ª I ÚLTIMA TEMPORADA

The Durrells. Sèrie dirigida per Steve Barron

Filmin acaba d'estrenar els sis darrers capítols de The Durrells, la sèrie basada en la trilogia autobiogràfica de Gerald Durrell de l'estada a l'illa de Corfú: My Family and Other Animals (La meva família i altres animals),  Birds, Beasts and Relatives (Ocells, bèsties i parents) i The Garden of the Gods (El jardí dels Déus). Drama familiar des dels ulls d'un preadolescent, ambientat entre el març de 1935 i el juny de 1939.
El guionista Simon Nye dosifica els efectes  i combina accions eixelebrades i accions conservadores dels personatges per agradar als nadius. Hi passen tantes coses que donen forma al conjunt, que no desvelo res si explico que Louisa, la mare,  converteix el casalot on viuen en un hostal i hi concorren hostes tan poc convencionals com la família Durrell; Larry (Lawrence), el germà novel·lista, fa vida bohèmia a París. Leslie, el mitjà, que es pensava que seria pare, continua nostàlgic i es posa en situacions compromeses. Margo va temporalment a Anglaterra i madura. Gerry (Gerald) ha fet una gran creixença, amb canvi de veu blanca per una profunda veu d'adult.  Ara té els primers interessos romàntics, cosa que no el distraurà de crear un zoo al jardí amb els animals que ha anat recollint. Un zoo que l'ajuda a muntar el taxista Spiros, enamorat etern de la mare. La Segona Guerra Mundial va avançant i Grècia serà envaïda molt aviat i la família Durrell haurà de fugir de Corfú d'un dia per l'altre. 
Gerald Durrell va estudiar zoologia i es va convertir en un naturalista d'anomenada universal. El germà gran, Lawrence Durrell, seria anys a venir l'autor del cèlebre Quartet d'Alexandria. Margaret Durrell (la Margo) va escriure a la dècada dels seixanta Whatever Happened to Margo? (Que se'n va fer de Margo?), una autobiografia que va ser trobada oblidada en un calaix i que la seva neta va publicar el 1991.

Els animals són una gran majoria sense veu ni vot,
que només poden sobreviure amb la nostra ajuda
GERALD DURRELL