03 de febrer 2019

PASSEIG DE LA NOVA ESCULLERA, A BARCELONA

Nova escullera, Barcelona . Foto: © Paüls
El passeig de la nova escullera de Barcelona és un mirador privilegiat. Una  passarel·la de 400 metres de formigó, de paviment rugós i antilliscant que s'endinsa en la mar oberta. Un espai lluminós i protegit del batent de les onades per malacons i una barana alta, lliure d'obstacles físics (ni mobiliari ni plantes), en diàleg amb els blaus, el port i la ciutat. Sense publicitat, es va inaugurar fa un mes i tot ha estat passejar-hi i enamorar-me'n, cosa que he compartit amb molta ciutadania.

El passeig arrenca de la plaça Rosa dels Vents, al peu de l'Hotel W i del passeig Trencaones. S'hi gaudeix d'una panoràmica de 360º. Cap a la banda del Besós, el Maresme; mirant cap a la banda del Llobregat, seguint la línia de les terminals de creuers i, més enllà, els molls amb contenidors de mercaderies i les grans grues portuàries. La silueta de Montjuïc, al fons.

El nou balcó s'endinsa a la mar oberta. © Paüls
Molls de la Marina Vela. Al fons, Montjuïc. Foto. © Paüls
Mirador a l'estrem sud, tocant els molls de lleure nàutic. Foto: © Paüls
Previsiblement a partir d'ara se celebraran esdeveniments ciutadans en aquest magnífic passeig. A més, a finals d'any s'obrirà al públic un passeig elevat a l'altra banda de la Marina Vela, del qual també estic disposada a enamorar-me així que hi passegi.