26 de febrer 2019

'LIBERXINA', AL MNAC

Equipo Crònica. Pim pam pop, 1971 Exposició Liberxina, MNAC
Al Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta 'Liberxina'. Pop i nous comportaments artístics 1966-1971 una mostra d'obres del conjunt que configura la segona avanguarda a Catalunya, procedent d'una quarantena d'artistes que compartien l'afany d'experimentació, la reivindiació de la imaginació i l'anhel de llibertat individual de la persona. 
A través de llenguatges nous com el còmic, el disseny, la performance, el cinema experimental o el videoart, van abordar temes rupturistes: l'anticapitalisme, l'oposició al franquisme, el feminisme, la revolució sexual, la psicodèlia, l'hedonisme, les experiències al·lucinògenes.
Alguns artistes representats en la mostra (amb escassa representació femenina): Arranz-Bravo, Rafael Bartolozzi, Colita, Jordi Fornas, Silvia Gubern, Robert Llimós, Antoni Miralda, Xavier Miserachs,  Pau Riba, Amèlia Riera, Benet Rossell, Carles Santos, Enric Satué, Zush.
L'exposició pren el títol  de la pel·lícula censurada pel franquisme Liberxina/90, del 1970, que feia una crida a la revolució contra l'ordre establert.

Exposició oberta fins al 22 d'abril.